Для організації та дотримання правильної процедури проведення дегустації, господар підвалу Карло Шош є активним організатором та учасником багатьох виноробних курсів, адже останнім часом в світі трапляється багато нового, пов’язаного з виноградарськими та виноробними технологіями та їх застосуванням.
Карл Шош разом з закарпатськими колегами протягом останніх років прийняв участь в багатьох спецкурсах за кордоном, зокрема відвідав винні погреби в токайському, егерському, вілланському, сексардському та шопронському виноробних краях. Навесні 2008 року у групі Берегівських виноробів відвідав Австрію, де обмінювались досвідом з бургундськими виноробами.
Манера проведення дегустацій і те, що гості бачать в погребі сім’ї Карла Шош є частково результатом закордонних навчальних поїздок.
Дегустації, що триває 1-1,5 години, проводяться в затишному винному залі, поряд з вин підвалом, який може вмістити до 48 осіб. Тут гості можуть оглянути найважливіші прилади, що застосовуються при традиційній переробці винограду та виготовленні вина: путтоні для збору винограду, бочки різних розмірів, пляшки для вина, інструмент «лопов» та декантери.
За традицією класичної горизонтальної дегустації – куштування починають з легкого, білого сухого вина, та завершують солодким червоним вином. Гості мають можливість скуштувати до 15 сортів білих та червоних сухих та солодких вин, як традиційних сортів і рецептів, так і популярних брендів винпідвалу Шош - Жужіка Ти Солодка, Чорна Троянда, Карлот, різні види Кюве, Кагор білий та Вермути, які мають власні неповторні аромати й букети, та закусити їх легкою закускою (7-8 видів: сир, ропі, крекер-брезель, поп-корн, палочки, горішки, копчене сало) для знімання смаку попереднього вина із язика, щоб повною мірою насолодитися смаком наступного сорту.
Гості підвалу мають можливість навчитися як правильно вибрати та тримати бокал з вином, засвоїти особливості декантації вина та подачі його на стіл, нюанси поєднання різних сортів винограду та вина в купажах і технології «кюве», а головне – відчути справжній смак домашнього закарпатського вина, створеного виноробною сім’єю Карла Шош (з угорської «шош» - орел) в домашніх умовах, використовуючи надбання та досвід кількох поколінь, за традиційними технологіями з витримкою у дубових бочках, та з використанням старовинних і власних рецептів, із забороною використання води та цукру.
Дегустація супроводжується насиченою інформацією про технології вирощування та переробки винограду і виробництва вина, про історичні віхи виноробства Закарпаття, про трапезні та лікувальні властивості різних типів та видів вина, а головне – з допомогою майстерного сомельє (теж Лицар Ордену Вина, за освітою агроном та кандидат сільськогосподарських наук) гості засвоюють основи культури вживання вина та спілкування Людини з Вином, що є засадами здорового, культурного та лікувального відпочинку.
стандартна дегустація:
При потребі проведення дегустації у неділю чи святкові дні – ціна підвищується на 10 грн.
При наявності особливих вимог, умов та ситуацій – ціна оговорюється окремо.
Прохання – дегустацію замовляйте завчасно телефоном!
Sasspince©, 2017 All Rights Reserved.