Контакти

Закарпатська обл.
Берегівський район,
с. Кідьош, вул. Раковці, 52.
Тел: (+38 03141) 2 20 35
(+38 03141) 63 247
Моб.: +38 050 934 76 71
E-mail: karlo@sasspince.com.ua
sasspince@gmail.com
Догляд за виноградником площею 6 гектарів вимагає надзвичайно багато праці та часу, тому господар приймає гостей на дегустації вин за попереднім записом телефоном – за 2-3 дні наперед.

Дегустація вин

 

Для організації та дотримання правильної процедури проведення дегустації, господар підвалу Карло Шош є активним організатором та учасником багатьох виноробних курсів, адже останнім часом в світі трапляється багато нового, пов’язаного з виноградарськими та виноробними технологіями та їх застосуванням.

Карл Шош разом з закарпатськими колегами протягом останніх років прийняв участь в багатьох спецкурсах за кордоном, зокрема відвідав винні погреби в токайському, егерському, вілланському, сексардському та шопронському виноробних краях. Навесні 2008 року у групі Берегівських виноробів відвідав Австрію, де обмінювались досвідом з бургундськими виноробами.

Манера проведення дегустацій і те, що гості бачать в погребі сім’ї Карла Шош є частково результатом закордонних навчальних поїздок.

Дегустації, що триває 1,5-2 години, проводяться в затишному винному залі, поряд з вин підвалом, який може вмістити до 40 осіб. Тут гості можуть оглянути найважливіші прилади, що застосовуються при традиційній переробці винограду та виготовленні вина: путтоні для збору винограду, бочки різних розмірів, пляшки для вина.

За традицією горизонтальної дегустації – куштування починають з легкого, білого сухого вина, та завершують солодким червоним вином. Гості мають можливість скуштувати до 20 сортів білих та червоних сухих та солодких вин, як традиційних сортів і рецептів, так і популярних брендів винпідвалу Шош - Жужіка Ти Солодка, Чорна Троянда, Карлот, Мускат кошерне, Кагор білий та Вермути, які мають власні неповторні аромати й букети, та закусити їх легкою закускою домашнього приготування для зніманні смаку попереднього вина із язика, щоб повною мірою насолодитися смаком наступного сорту.

Гості підвалу мають можливість навчитися як правильно вибрати та тримати бокал з вином, засвоїти особливості декантації вина та подачі його на стіл, нюанси поєднання різних сортів винограду та вина в купажах і технології «кюве», а головне – відчути справжній смак домашнього закарпатського вина, створеного виноробною сім’єю Карла Шош (з угорської «шош» - орел) в домашніх умовах, використовуючи надбання та досвід кількох поколінь, за традиційними технологіями з витримкою у дубових бочках, та з використанням старовинних і власних рецептів, із забороною використання води та цукру.

Дегустація супроводжується насиченою інформацією про технології вирощування та переробки винограду і виробництва вина, про історичні віхи виноробства Закарпаття, про трапезні та лікувальні властивості сортів та видів вина, а головне – з допомогою майстерного сомельє гості засвоюють основи культури вживання вина та спілкування Людини з Вином, що є засадами здорового, культурного та лікувального відпочинку.

 

Ціни:

  • • залежно від кількості осіб у групі – від 60 до 80 гривень за 1 чол.

  • • для дітей присутніх з батьками (сік виноградний і закуска), а також експрес-дегустація – 30 гривень за 1 чол.

 

Прохання – дегустацію замовляйте наперед по телефону!