HU

ВИННИЙ ПІДВАЛ СІМ'Ї ШОШ

Контакти: Закарпатська обл., Берегівський район, с. Кідьош, вул. Ракоці, 52.
Тел.: +38 050 934 76 71, +38 068 406 09 04 E-mail: sasspince@gmail.com


Дегустація вин

Для організації та дотримання правильної процедури проведення дегустації, господар підвалу Карло Шош є активним організатором та учасником багатьох виноробних курсів, адже останнім часом в світі трапляється багато нового, пов’язаного з виноградарськими та виноробними технологіями та їх застосуванням.

Карл Шош разом з закарпатськими колегами протягом останніх років прийняв участь в багатьох спецкурсах за кордоном, зокрема відвідав винні погреби в токайському, егерському, вілланському, сексардському та шопронському виноробних краях. Навесні 2008 року у групі Берегівських виноробів відвідав Австрію, де обмінювались досвідом з бургундськими виноробами.

Манера проведення дегустацій і те, що гості бачать в погребі сім’ї Карла Шош є частково результатом закордонних навчальних поїздок.

Дегустації, що триває 1-1,5 години, проводяться в затишному винному залі, поряд з вин підвалом, який може вмістити до 48 осіб. Тут гості можуть оглянути найважливіші прилади, що застосовуються при традиційній переробці винограду та виготовленні вина: путтоні для збору винограду, бочки різних розмірів, пляшки для вина, інструмент «лопов» та декантери.

За традицією класичної горизонтальної дегустації – куштування починають з легкого, білого сухого вина, та завершують солодким червоним вином. Гості мають можливість скуштувати до 15 сортів білих та червоних сухих та солодких вин, як традиційних сортів і рецептів, так і популярних брендів винпідвалу Шош - Жужіка Ти Солодка, Чорна Троянда, Карлот, різні види Кюве, Кагор білий та Вермути, які мають власні неповторні аромати й букети, та закусити їх легкою закускою (7-8 видів: сир, ропі, крекер-брезель, поп-корн, палочки, горішки, копчене сало) для знімання смаку попереднього вина із язика, щоб повною мірою насолодитися смаком наступного сорту.

Гості підвалу мають можливість навчитися як правильно вибрати та тримати бокал з вином, засвоїти особливості декантації вина та подачі його на стіл, нюанси поєднання різних сортів винограду та вина в купажах і технології «кюве», а головне – відчути справжній смак домашнього закарпатського вина, створеного виноробною сім’єю Карла Шош (з угорської «шош» - орел) в домашніх умовах, використовуючи надбання та досвід кількох поколінь, за традиційними технологіями з витримкою у дубових бочках, та з використанням старовинних і власних рецептів, із забороною використання води та цукру.

Дегустація супроводжується насиченою інформацією про технології вирощування та переробки винограду і виробництва вина, про історичні віхи виноробства Закарпаття, про трапезні та лікувальні властивості різних типів та видів вина, а головне – з допомогою майстерного сомельє (теж Лицар Ордену Вина, за освітою агроном та кандидат сільськогосподарських наук) гості засвоюють основи культури вживання вина та спілкування Людини з Вином, що є засадами здорового, культурного та лікувального відпочинку.

Ціни:

стандартна дегустація:

  • для групи 8-10 чоловік – 70-80 гривень за 1 особу;
  • для групи понад 10 чол. – 60-70 гривень за 1 особу;
  • ля присутніх з батьками дітей (сік виноградний і закуска), а також експрес-дегустація та оглядова екскурсія – 30 гривень за 1 особу;
  • діти до 5 років (теж сік та закуска) – безкоштовно.

При потребі проведення дегустації у неділю чи святкові дні – ціна підвищується на 10 грн.

При наявності особливих вимог, умов та ситуацій – ціна оговорюється окремо.


Прохання – дегустацію замовляйте завчасно телефоном!

Продається
Догляд за виноградником площею 7,5 гектарів вимагає надзвичайно багато праці та часу, тому господар приймає гостей на дегустації вин за попереднім записом телефоном – за 2-3 дні наперед.
Закарпатська обл.
Берегівський район,
с. Кідьош, вул. Ракоці, 52.

Моб.: +38 050 934 76 71
+38 068 406 09 04
E-mail: sasspince@gmail.com
Як нас знайти